ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


19

Σάββατο

Σεπτεμβρίου

 • 1.

  ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΡΥΠΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΚΟ ΝΑΟ με σεμνή πομπή που να παραπέμπει στην λιτανεία του Επιταφίου της Μ. Παρασκευής

 • 2.

   ΜΕΤΑΚΟΜΙΔΗ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΛΑΡΝΑΚΑ σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας, προεξάρχοντος του οικείου Μητροπολίτου Κυνουρίας και Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου, με την παρουσία όλων των μητροπολιτών της Πελοποννήσου.

20

Κυριακή

Σεπτεμβρίου

3.

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ. Τέλεση Θείας
Λειτουργίας και Εσπερινού καθ΄ εκάστην μέχρι της μεταφοράς για τοποθέτηση στο Μνημείο. Τιμητική 24ωρη φρουρά από ζεύγος στρατιωτών, μαθητών, φοιτητών, προσκόπων, οδηγών, ερυθροσταυριτών και εκπρόσωπων οργανώσεων και φορέων, σύμφωνα με κατάλογο που θα συνταχθεί από την Οργανωτική Επιτροπή.

22

Τρίτη

Σεπτεμβρίου

 • 4.

  ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΕΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ.  Με το πέρας Δοξολογίας και κρουσμένων των κωδώνων των εκκλησιών και μονών όλης της χώρας (με εντολή της Ιεράς Συνόδου) άγημα της Προεδρικής Φρουράς παραλαμβάνει την νέα ΛΑΡΝΑΚΑ από το βάθρο προσκύνησης και την τοποθετεί  σε κιλλίβαντα πυροβόλου που αναμένει προ του Καθεδρικού Ναού.

 • 5.

  Προηγουμένων των Πολεμικών Σημαιών της Στρατιωτικής Διοικήσεως Τριπόλεως και αγήματος νέων με τα αντίγραφα των Πολεμικών Σημαιών και Λαβάρων του Αγώνα του 1821 απ΄ όλη την επικράτεια, με τις Φιλαρμονικές των Τριών Σωμάτων, τους Ιεράρχες και τον Ιερό Κλήρο, Άγημα της Προεδρικής Φρουράς σύρει τον κιλλίβαντα επομένης της Προέδρου της Δημοκρατίας, επικεφαλής των επισήμων. Η πομπή διέρχεται δια της οδού ΙΒ, στην οποία θα υπάρχουν παρατεταγμένα αγήματα των τριών όπλων και θα αποδίδουν τιμές κατά τη διέλευση της. Η κατάληξη στην Πλατεία Άρεως γίνεται με απόδοση τιμών από τις παρατεταγμένες Φιλαρμονικές, την είσοδο των Ιεραρχών εντός του Μνημείου την εναπόθεση της Λάρνακος επί του βωμού και την τέλεση Τρισαγίου.

 • 6.

  Ακολούθως άπαντες, πλην της τιμητικής φρουράς (σκοπιάς)  εξέρχονται του Μνημείου, εκφωνείται ο πανηγυρικός των εγκαινίων του μνημείου και πραγματοποιείται η κατάθεση στεφάνου από μόνο την Πρόερο της Δημοκρατίας εκ μέρους του Έθνους και της Ομογένειας.

 • 7.

  Με την λήξη της κατάθεσης ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων ανάβει τη Φλόγα με το Άσβεστο Φως με το Άγιο Φως του Παναγίου Τάφου, που φέρει ειδικά για τη περίπτωση από τον Ναό της Αναστάσεως.

 • 8.

  ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ: Η τελετή λήγει με την προβολή σε παγκόσμια πρώτη του ντοκυμαντέρ του Αλέξανδρου Παπαηλίου με το ανέκδοτο υλικό από την άφιξη των οστών του Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη το 1930 από αρχείο ομογενούς από την Αμερική και  με συναυλία-εκτέλεση του Εθνικού Ύμνου από την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, τις Φιλαρμονικές και τις Χορωδίες,  την ρίψη πυροτεχνημάτων και την χαρμόσυνη κρούση των κωδώνων των Ι. Ναών της Τριπόλεως, όπως στην τελετή της Αναστάσεως του Πάσχα.

23

Τετάρτη

Σεπτεμβρίου

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 199ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ

 • 9,

  Κατάθεση σταφάνων και παρέλαση.

 • 10.

  Επίσημο γεύμα στη Στρατιωτική Λέσχη: Ακολούθως ο Δήμος Τρίπολης
  παραθέτει γεύμα προς τους προσκεκλημένους, όπου επιδίδονται ειδικά αναμνηστικά μετάλια μετα διπλώματος. 

 • 11.

  Εορταστικό Πρόγραμμα Δήμου.

© 2020 Kolokotronis Memorial. All rights reserved.
Powered by AID360 Limited.  -  3D Renderings by Tassos Katsikas.